tisdag 26 mars 2013

Resan till Italien bokad

Nu har jag bokat resan till Italien och längtar efter att få träffa Ewa, Gennaro och kissemissarna.
Den 20:e maj och framåt, ingen hemresa bokad än. Det blir nån gång i första halvan av juni.
Det ska bli så underbart att åka till denna fina lilla gamla (och nya) stad Chianciano Terme
bild: http://www.in-italia.se/italien/toscana/chianciano-terme/
Ewa säger att det regnar syndaflod just nu i Chianciano men innan 20:e maj hoppas jag att regnet har bedarrat och att solen och värmen möter mig. Känns som att det kan behövas efter snö och kallvinter sedan 28 november 2012

lördag 23 mars 2013

Musical på Stadsteatern

Jag har varit lite slö med bloggen. Skyller på trötthet och att jag jobbar mycket. Men inte så mycket att jag avstår från att roa mig.
I tisdags åkte jag in till stan och mötte upp kusin vitamin. Först gick till Åhléns och fikade. Sen var vi laddade för att "göra stan" i snålblåsten. Shoppade lite grann, tittade mest på snygga sommarkläder. Men eftersom det inte blir nån sommar i Sverige i år fick de kläderna bli hängande kvar.
Efter en god middag på restaurang Lilla London bänkade vi oss på Stadsteatern för att njuta av West Side Story.
En bra musical med ett innehåll som är lika aktuellt idag. Nämligen gatuvåld. Det är bara att konstatera att sedan filmen hade premiär för 50 år sen har det inte hänt nånting. Bara blivit värre.
Nu handlar West Side Story om två rivaliserande grupper i USA. Mycket musik och dans, vacker musik, hög volym och tragisk.
En av de vackraste scenerna och sången till Maria
bild: www.svd.se

lördag 16 mars 2013

Beslutsångest

Idag fick jag sällskap och smakråd av grannfrun när jag skulle köpa duschdraperi. Men vad hjälpte det, jag fick beslutsångest som Papphammar. Vi var till Jysk och tittade och där fanns massor med både snygga och fula draperier.
Till slut köpte jag två stycken.
bilderna från Jysk

lördag 9 mars 2013

Före och efter



 Så här såg badrummet ut igår och



Idag har jag haft gudson och gudsonens pappa här hos mig och dom har hjälpt mig att få undan badkaret och att sen montera upp en duschvägg.

Problemet var golvbrunnen, den är en djup "gröbbe", grop på svenska och golvet lutar åt olika håll. Efter att ha åkt runt och kollat på olika alternativ köpte vi golvplattor som man ska sätta ihop. Men det fungerade inte riktigt i nuläget.
Snillen spekulerar och det ser ut som att problemet kan lösas inom kort.

Fint blev det i alla fall. Krister tog bort alla gamla skruvar och andra fula märken i väggen. Silikontuben kom till användning.
Resultatet blev enastående. En skinande badrumsvägg och en duschvägg som sitter som en smäck. Återstår nu ett duschdraperi och Stenes funderande över golvbrunnsproblemet.



söndag 3 mars 2013

Gammal är äldst

Heter ett ordspråk, men jag tycker inte det passar in på "Jag vill va en gammal man" som Mikael Wiehe.
Södra Teatern i fredags kväll var en helt underbar upplevelse, ett "politiskt väckelsemöte" kan man kalla föreställningen. En pigg Wiehe bjöd på nästan två timmars underhållning med låtar som Viktor Jara, Flickan och kråkan, En sång till modet och några nya låtar från nya cd:n.
Upplyft i själen efter att magen hade fått sitt på restaurang Stekpannan på Söders höjder
bild: www.restaurangkartan.se

tillsammans med kusin
åkte vi till Vårsta.
En ynnest att få sällskap och sängplats när mörkrets rädsla hindrade mig från att åka ensam hem till Norrtälje sent på fredag kväll.