söndag 27 september 2009

En man som inte hatar kvinnor



Finns han? Uppenbarligen. Jag har läst boken "Kvinnan det första könet" av Björn Ranelid. Den boken är en hyllning till kvinnan och som vanligt skriver denne författare så att det går rakt in i hjärtat.

Varje dag, vecka ut och vecka in, år ut och år in finns i dagstidningar och nyhetskanalerna svarta rubriker om män som våldtar, knivhugger och mördar kvinnor. Unga kvinnor, äldre kvinnor och småflickor. Alla av kvinnokön. Det tar aldrig slut, det eskalerar.

Då är det en "lisa för själen" att läsa en bok som från första till sista sidan är en lovsång till kvinnan. Läs den.

lördag 26 september 2009

Palmepris till kvinnokämpe


bild: www.bang.se
Mina ödmjukaste gratulationer till Parvin Ardalan som igår fick ta emot Olof Palme-priset.
För två år sedan, när hon var på väg till Sverige för att hämta priset, blev hon utkastad ur planet och senare fänglsad och dömd för brott mot rikets säkerhet i Iran.

Denna kvinnokämpe som mer eller mindre orsakat en feministisk revolution i Iran. Ett av hennes största projekt har varit att samla in namnunderskrifter för kvinnors rättigheter i detta kvinnofientliga land.

Det som vi kvinnor tar för givet i Sverige är än så länge bara en dröm för kvinnorna i Iran. Men med en kämpe som Parvin Ardalan i framkant kan i alla fall hoppet hållas vid liv.

lördag 19 september 2009

Välsignad promenad på stan


Hanna och barnen (och jag) var glada ändå
Kyrkoval, det innebär för oss politiskt aktiva att försöka få folket att gå och rösta. Hanna, Arvid, Wilhelm och jag tog oss ann denna uppgift idag. Intresset av kyrkovalet bland folket på stan var näst intill obefintligt. Några tog väl artigt emot det material vi ivrigt delade med oss av.

Allmänna val och viljan att påverka verkar inte intressera Norrtäljeborna nämnvärt.

torsdag 17 september 2009

Arbetsförmedlingarna som sjukstuga


Framtidens arbetsförmedlare?
2000 personer skall anställas vid arbetsförmedlingarna. Det måste väl bli läkare, sjuksköterskor, psykologer och medicinskt kunniga personer. Arbetsförmedlingen har fått uppdraget att handlägga alla från Försäkringskassan utförsäkrade människor. Bara för att dom är utförsäkrade är dom inte friska och behöver naturligtvis vård. Och den ska Arbetsförmedlingen vara behjälplig med, allt enligt Högeralliansen.
Som om inte Arbetsförmedlarna är överhopade med jobb när arbetslösheten är åtta procent!

Dom tar redan hand om avskedade friska, avskedade sjuka. Friska som kan jobba men inte får därför att Högern har ändrat a-kassereglerna.

tisdag 15 september 2009

Grattis Norge




Ja då ska det vara klart med rösträkningen i det Norska valet. Den rödgröna alliansen får förtroendet att styra landet några år framöver. Det är bara att gratulera.

fredag 11 september 2009

Nio dagar kvar


Bilden har jag tagit från www.inspire.accson.se
På söndag den 20 september är det kyrkoval. Kyrkovalet anses av många som "det glömda och inte så viktiga valet" vilket är helt korkat och galet. Kyrkovalet är ett mycket viktigt val om vi vill ha en öppen och demokratisk folkkyrka som är tillgänglig för alla som vill.

Vi socialdemokrater har alltid engagerat oss för att stå emot de högerkrafter och de främlingsfientliga partier som vill hindra alla människors lika värde och rätt att ta del av det som kyrkan erbjuder. T ex den nya äktenskapslagsstiftning som ger samkönade par rätt att viga sig i kyrkan. Det kommer Sverigedemokraterna med all sannolikhet att motarbeta om dom får "äta sig in" i kyrkovalet. Och det måste vi som fortfarande tillhör Svenska kyrkan förhindra.
Socialdemokraternas valmanifest består av fyra viktiga punkter
FRIHET, JÄMLIKHET, SOLIDARITET OCH HÅLLBARHET

Gå och rösta den 20 september, det är viktigt.

söndag 6 september 2009

Rödgrön samarbetsfest


Rikard Wolff sjöng bl a "en pojke på månen"


Fantastiska Bo Caspers orkester


Min favorit Stefan Sundström

I dag på fm bar det iväg till Kungsträdgården. Buss avgick från Norrtälje Folkets Hus 10.30 och festligheterna startade kl 12.00. Valupptakt och samarbetsfest med mängder av artister och mycket "vanligt folk". Artister som Stefan Sundström, Bo Caspers orkester, Sarah Dawn Finer, Jack Wresjwijk, Rikard Wolff. Samt naturligtvis partiledarna och språkrören för den rödgröna alliansen.
Svårt att välja? Det frågade Bo Caspers sångare och gav då alternativet: Vill jag ha ett borgerligt styrt samhälle där bara jag har det bra eller vill jag ha ett rödgrönt samhälle där vi alla har det bra. Då blir valet enkelt. Därefter sjöng dom låten "Innan allt försvinner" som skrevs på ett hotellrum i Danmark. Lyssna på texten, ett sånt samhälle vill vi inte ha.

lördag 5 september 2009

Tacka Zlatan för det



Han gör det igen, och igen och igen. Denna fantastiska underbara fotbollsspelare. Nu hjälper han Sverige vidare i fotbollscirkusen. Pilutta till alla som bara gnäller på Zlatan, det är bara ren och skär avundsjuka. Om jag vore honom skulle jag stanna kvar i Barcelona och låta dom 10 andra "duktiga" fotbollsspelarna ge Sverige vinst.

Forza Zlatan