fredag 27 april 2007

Ishockey VM


Ja, i morgon startar ishockey VM i Moskva. För ovanlighetens skull tänker jag titta på matchen Italien-Sverige. Skulle vara kul att se Sverige spöas av Italien. Varför jag håller på Italien. Gillar Italien, har en dotter som bor där, Italien har euro och kan känna sig som fullvärdiga eu-medborgare och italienarna hade den goda smaken att rösta bort en konservativ och arbetarfientlig regering. Medan majoriteten i Sverige gjorde precis tvärtom. Röstade fram en sån regering. Skillnaden är bara att regeringschefen i Sverige heter Reinfeldt och i Italien hette han Berlusconi, men annars är det samma kapitalistvänliga högerpolitik dom står för.

Idrott och politik går det ihop? Fråga idrotts(m)inistern.

onsdag 25 april 2007

Kamphundsdebatten


Den så kallade "kamphundsdebatten" pågår för fullt i media, med företrädare för regeringen, bostadsbolag, allmänhet mm. Stig Malm hade några kloka ord att säga i morgonsoffan för något år sedan, regeringshund. Han tyckte att regeringsmedlemmarna borde skaffa hund för att få en anledning att gå ut. Bra förslag. Alliansen, skaffa hund, gärna en pittbull. Kan behövas när ni träffar ilskna fattiga medborgare på stan.

tisdag 24 april 2007

Zlatan i mitt hjärta


Zlatan måste opereras, det gör ont i ett Zlatanisthjärta att höra att han måste ligga på operationsbordet och ha ont. Vilket mörker. Men snart blir han frisk och kan ta nya sparkar med sitt guldlag. Forza Inter. Ingen brådska att komma till Sverige och svenska landslaget. Ska man läsa något positivt resultat av svenska landslaget måste man hålla tidningen upp och ner.
Leijonborg avgår, han gör mänskligheten en tjänst, Jeltsin är borta, frid över hans minne.

måndag 23 april 2007

Världsbokens dag


Världsbokens dag. Den ska jag fira med att gå till biblioteket och låna några böcker. Får passa på så länge det är gratis att låna. Det står väl inte på förrän Anders Borg kommer med något utspel som att "Svenska folket ska inte läsa böcker på skattebetalarnas bekostnad. Dom ska arbeta." Han har ju en förmåga att leta rätt på privilegierna för oss mindre bemedlade. Nej, in med avgifter, ju dyrare desto bättre. Då finns det mer tid över för att arbeta för dom som har arbete.

söndag 22 april 2007

Earth Day




Idag den 22 april är det Jordens Dag.

En planet som vi naturligtvis ska vara rädda om. Annars kommer jordens sjukdomstillstånd att drastiskt försämras enligt forskarrapporterna.

Detta för tanken till kvällens film "En obekväm sanning" av Al Gore som visas i TV4 Fakta kl 21.oo. Själv såg jag och Ewa filmen när SSU hade en visning under kongresshelgen.Naturligtvis ska jag se den en gång till, om inte annat för att få se Al Gore, man kan ju säga som Karlsson på taket, "en man i sina bästa år". Ja, Al går inte av för hackor.
Skämt åsido, filmen är en påminnelse hur vi människor med hög hastighet försöker förinta världsklotet. Skärpning.

fredag 20 april 2007

Flygbladsutdelning


I god August Palm anda har jag delat (s) flygblad i mitt bostadsområde. Det handlar om vår politik för de kommande fyra åren, det gäller miljön, skolan, omsorgen och framförallt minskade klyftor. Kan väl inte tänka annat än att när alla boende har läst så har vi minst 100% s-röster i området. Tänk ändå vad demokratin har gått framåt, på slutet av 1800-talet fick mäster Palm fängelse för att han propagerade för vår politik.

Mitt första inlägg

Då har man blivit med blogg. Känns spännande tycker jag. Det är väl som att skriva dagbok, fast utan hänglås så att flera kan läsa om intresse finns. Det jag kommer att skriva om är väl det som ligger mig varmt om hjärtat, min dotter i Italien, politik, miljöfrågor, kultur. Ja i stort sett vad som kommer upp i tankarna. Det tar väl ett tag innan jag har kommit in i blogg-rutinerna.






Hörde på nyheterna att Lars Leijonborg (fp) inte var redo att avgå, trots att flera partidistrikt har krävt detta inför deras landsmöte. Vem ska då bli partiledare för folkpartiet? Det finns inte många att välja på, folkpartiet har inte så många medlemmar och inte fick de många röster i valet 2006. Och inte vet dom vad dom har gjort heller när det gäller dataintrånget hos socialdemokraterna före valet. Dom säger som Lisa Ekdahl, "Vem vet inte jag"....