fredag 31 juli 2009

Lyckad surströmmingskväll


Att Ewa älskar surströmming kan man inte ta miste på

Även en italienare kan trycka i sig en strömming


Siv blev tvungen att gå ut och äta det sista på tallriken
Lycka är att äta surströmming tillsammans med dom man tycker om. Ikväll grundade vi med fjolårsströmming innan det är premiärdags i augusti. Snålvattnet började forsa redan vid burköppnandet. Både Oskars och Höga Kustens inläggningar var superba.

onsdag 29 juli 2009

Ö-viksbesök


gästhamnen i Örnsköldsvik

Siv, min kompis sen 30 år och som jag redan har bloggat om, är här i Norrtälje några dagar. Det är roligt med Ö-vikssällskap och vi har så mycket att prata om. Det bästa av allt är att "språket" är detsamma, här behövs inga översättningar. Eller vad sägs om "ommafalt", "åtabak", "briket" "bäat", "stärne"? Få här i Norrtälje kan förstå våra samtal och tur är väl det.

I morron eller på fredag blir det surströmming.

söndag 26 juli 2009

Utomhusteater inomhus




Ikväll har jag varit på utomhusteater på Pythagoras. Kullehus visar "Sekreteraren". Vi bänkade oss så snällt men när teatern började så började regnet oxå och det var bara att gå in i varggropen.

Föreställningen var kanonbra och Pythagoras är en fantastisk plats, både ute och inne.

onsdag 22 juli 2009

Una notte per Caruso

Michael Bolton

Min favvo Piero Barone med polare

Matteo

Så heter programmet som sänds på Raiuno ikväll. Vacker musik och fantastiska artister som Matteo, som sjöng sin vinnarlåt Impossible, Michael Bolton, Massimo Ranieri, Piero Barone + två yngre tenorer som sjöng O sole mio med röster som nästan lyfte taket. Dom kommer med all sannolikhet att bli lika berömda som de Tre Stora Tenorerna.

Dom borde skämmas



Idag när jag kom hem låg det en tidning innanför brevinkastet. Tog upp den och trodde först att det var en skämttidning liknande Mad. Men ve och fasa, det var värre än så. Det var en tidning som Nationaldemokraterna ger ut. Började bläddra i den och blev uppriktigt sagt förbannad. Förbannad på att "vuxna" (kanske i kyrkboken) människor kan skriva sån dynga. Innehållet är helt och hållet invandrarfientligt. Ledarskribenten inbillar sig att allmänheten vill få "information utan korrekta skygglappar ".
Jag tycker att ledarskribenten och dom andra i tidningen borde skämmas.

Ser jag den tidningen en gång till innanför dörren kommer jag att hämta en tång och plocka upp den och förpassa eländet till ett ställe där den hör hemma. Nämligen i avloppet. Hade jag haft ett utedass hade den kanske platsat där, skit ska med skit bemötas.

fredag 17 juli 2009

Äntligen Grisslehamn




Ja, äntligen har jag gjort ett besök i Grisslehamn. Denna pärla i Roslagen. Ewa och Gennaro hade den goda smaken att föreslå en utflykt. Picknick-korgen avnjöts på en klippa vid havet. Kan det bli bättre.

torsdag 16 juli 2009

Var blev straffet av?

Upprördheten vill inte gå över. Barna- och kvinnomördaren Eklund och våldtäktsaset Hagamannen har blivit bästisar. Båda är dömda. Eklund till livstid och den andre till 14 år i fängelse. Men vad blir straffet? Det är väl inte meningen att dom bara ska "sitta av" åren. Dom måste väl i rättvisans namn få någon form av straffarbete? Om man har mördat och skändat ett barn och en kvinna ska straffet stanna vid inlåsning? Samma fråga ställs om våldtäktssvinet från Umeå.
Det görs utgrävningar vid anstalten, skicka ut dom med hink och spade och låt dom gräva eller kanske ännu bättre, låt dom gräva med händerna.
Dom där två är för mig de mest hatade personerna och dom har säkert mycket att prata om. Deras gemensamma intresse är det ultimata kvinnoföraktet.

onsdag 15 juli 2009

Dessa fantastiska a-kassehandläggare

Förmodligen läser inte Handels a-kasse-handläggare min blogg men jag får väl skriva ett "grazie mille" på deras hemsida.
Handläggarna är helt fantastiska, jag får alltid ett trevligt bemötande och alltid svar på mina frågor. Frågor som jag tycker kanske är korkade att ställa, men icke. Lika vänliga svar.
Jag vet vad jag talar om, har haft många kontakter genom åren och nu när mina 75 deltidsdagar snart är slut och regeringen tvingar mig att sluta mitt timvikariat på Norrtälje sjukhus är det Handels a-kasse-handläggare som lotsar mig rätt i djungeln av nya regler som gäller.

lördag 4 juli 2009

Överraskad av regnet



Gick till coop i strålande sol. Handlade mat och vatten. Precis när jag hade lämnat min kundvagn och börjat min mödosamma färd hem, kom regnet! Ösregn, snål som jag är och miljövän hade jag tagit med en coop-papperskasse och tygkasse hemifrån. Ungefär 100 meter från hemmet hände det. Papperskassen gick sönder, varorna ut över trottoaren. Vilken syn, jag jagade vattenflaskor som rullade runt, tekakor (i plastpåse), grönsaker, jordgubbar i all sköns röra.
Hem kom en dyngsur Mona med varor under armen och resten i en överfull tygkasse.

Nu skiner solen igen.