söndag 7 februari 2010

Högerns kvinnoflört



Man kan hålla sig för skratt när man hör högerledarens tal om lågavlönade undersköterskor och kvinnliga anställda i vården. I hans, eller det kanske är fru högerledares värld är det bara inom vården det finns kvinnor med låga löner.
Lågavlönade kvinnor finns i alla yrken och inte blir dom färre av att han nu försöker att flörta med en ytterligare skattesänkning. Dom blir fler. Aldrig har någon högerregerings skattesänkningspolitik gynnat människor med låga inkomster eller människor som behöver stöd av samhället eller stöd av a-kassan. Tvärtom, dom blir fler och fler och klyftorna blir ravinartade. Det vet kvinnorna vid det här laget. Jag kan inte i min vildaste fantasi tro att Sveriges röstberättigade lågavlönade kvinnor, och dom är många, är så korkade att dom tror på falsarierna och röstar på Moderaterna på valdagen.

Nej, vi kvinnor vill ha en trygghet och välfärd för alla i samhället. Jag vågar nästa lova att dom flesta av oss vet att ytterligare skattesänkningar ger fler arbetslösa inom vården och skolan och omsorgen.

Inga kommentarer: