torsdag 24 juni 2010

Midsommarkaka


Min syster i Örnsköldsvik skickade receptet på "Mäklarhusets citron och lakritspaj" till mig. Provade idag och resultatet är som på bilden.

Recept:

Pajskal: 150 g smält marg, 3 dl vetemjöl, 0,75 dl socker, 1/2 bakpulver

Fyllning: 2 dl creme fraiche, 0,75 dl socker, 1 ägg, rivet skal av 1/2 tvättad citron och 1 1/2 msk pressad citronsaft.

Topping: 2 st marabou mjölkchoklad med laktris á 43 gr (finns i godisdisken).

Blanda mjöl, socker och bakpulver, häll i det smälta smöret och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Rör ihop fyllningen häll den i pajskalet. Grädda längst ner i ugnen ca 25 minuter i 175 grader.

Under tiden kakan gräddas, hacka chokladen och strö den över kakan när den är färdiggräddad. Låt kakan kallna.

Smaklig midsommarfika!

Inga kommentarer: