söndag 24 januari 2010

Körsång på Loftet


Bild på mig, Oskar, Gustaf och Fredrik
Min kusin sjunger i kör. Min kusin och hennes familj bor i Botkyrka. Min kusin skulle medverka i nostalgikörsång i Alby. Åkte jag dit? Givetvis, två timmar att kommunalt ta sig till Alby och två timmar att kommunalt ta sig tillbaka till Norrtälje. Men det var värt hela resan. Kören bjöd på en nostalgi-tripp med sånger som Sån`t är livet, Que sera sera, Diana, Itsy bitsy teeny weeny, Chuck Berry låt, Beatles-låt med mera med mera. Stället där dom uppträdde heter Subtopia och lokalen heter Loftet, en kulturens högborg i Botkyrka kommun. Som det står på deras hemsida: "ett hus fyllt av kultur, både för utövare och åskådare".
Och som grädde på moset fick jag träffa hennes barnbarn Gustaf och Oskar.

torsdag 21 januari 2010

Skenet bedrar



Stor i orden men liten på jorden
Skenet bedrar heter en rolig engelsk serie. Men det är inte den jag menar i rubriken. Kvällens Debatt på SVT1 handlade om vargen. Detta stackars djur som upprör så många känslor.

Ikväll var det "stora starka karlar" som med snusbussen under läppen högljutt debatterade om hur vargen i princip ska utrotas. Någon stackars fäbodägare hade fått några av sina tamdjur rivna av denna best till rovdjur. Nån lösspringande hund hade fått sätta livet till. Föräldrar som inte törs låta sina barn gå till skolan, med mera med mera. När det egentligen handlade om fega och rädda gubbstruttar.

Dessa karlakarlar gjorde ett bedrövligt och löjeväckande intryck. Utan gevär på ryggen eller i handen blir dom säkert skrämda av en liten mus.

tisdag 12 januari 2010

Ny S-medlem i Kiruna


foto: www.nsd.se
I natt hade jag svårt att sova. Tack och lov för SVT24. Där sänds alla regionala nyheter under nattetid. Tittade på Västerbottennytt, Mittnytt och Nordnytt.
I Nordnytt var huvudinslaget att Kirunapartiet har gått i graven och Lars Törnman skrev in sig som ny medlem hos Socialdemokraternas i Kiruna.
Samtidigt intervjuades "folk på gatan" om dom tycker det är viktigt att gå och rösta. Skrämmande nog är det många som tycker att politikerna inte bryr sig så mycket om Sveriges norra delar, utan koncentrerar sig på Stockholm och storstäderna.
Den inställningen måste vi Socialdemokrater ändra på, självklart är en röst på Socialdemokraterna från folket norr om Dalälven lika värdefulla som rösterna från storstadsområdena.

söndag 10 januari 2010

Julgransplundring på Folkets Hus



Julgransplundringen på Folkets Hus idag samlade ett stort antal barn, närmare bestämt 75 små glada och lekfulla som tillsammans med mammor och pappor, mor- och farföräldrar dansade glatt runt granen. Tomtemor spelade och sen kom tomtefar och delade ut godispåsar till alla barnen.
En trevlig avslutning på julen.

måndag 4 januari 2010

MUF-bluff?


Foto: Hällekis Kuriren

Jag är rasande, uppriktigt sagt förbannad. Det är denna vansinnesjakt på vargen som gör mig upprörd. Upprörd över regeringens som vanligt ogenomtänkta rovdjurspolitik.

Vilka är det alliansen vill värna? Är det tamdjursägarna som får några av sina får rivna av vargen? Nej, det kan det inte vara för tamdjurens ägare har fått bidrag för att bygga stängsel för fåren. Om dom ändå inte gör det får dom faktiskt skylla sig själva.

I går kritiserade MUF-ordföranden Wikman högeralliansens politik. Trovärdigt? Nej, inte ett dugg. Det hela verkar vara ett beställningsjobb från moderpartiet.
Citat: "Konservatismen råder oss att värna natur och miljö och liberalismen säger oss vara rationella och förnuftiga. Ett kraftigt angrepp på en hotad djurstam gör inget av detta"

I mina öron låter det inte övertygande som kritik mot sina egna. Tvärtom.