fredag 30 juli 2010

Johan Rabaeus läser



www.adlibris.com
Kinesen, av Henning Mankell. Spännande och underhållande eftersom händelsen utspelar sig både i Kina och i trakterna runt Hudiksvall. När Rabeaus läser Hudiksvallpolisens gestalt blir det på "norrländska", mannen till domaren i boken blir på skånska. Men dom kinesiska figurerna blir på rikssvenska.

tisdag 27 juli 2010

Mona Malm läser




Det femte barnet av Doris Lessing. En bok som handlar om det femte barnet som inte blev vad föräldrarna hade hoppats på. Att Doris Lessing fick nobelpriset i litteratur 2007 förstår man mycket väl efter att ha lyssnat på denna, både kärleksfulla och tragiska berättelse.






söndag 25 juli 2010

Björn Ranelid läser


I min iver att hitta bra ljudböcker på biblioteket hittade jag denna fantastiska bok i hyllan. Boken handlar om utsatta barn i dagens samhälle. Barn som är dömda på förhand och som anses "obildbara". Med Ranelids känsloladdade skildring känns det som att det finns hopp även för dessa barn.

fredag 23 juli 2010

1700-tal i Societetsparken


Emelie provade på att grädda pinnbröd


Karolinen gjöt blykulor

Och Christina testade peruk och hatt

Att den gammelmoderatledda regeringen backar in i framtiden råder väl inget tvivel om. Men att dom hinner ända tillbaka till 1700-talet innan den 19 september ska jag låta vara osagt.

Däremot anordnar karolinerna 1700-talsvecka här i Norrtälje med aktiviteter bl a i Societetsparken. Christina, Emelie och jag tog en promenad till parken och fikade bullar och bröd med recept från 1700-talet. Tält och musköter fanns i parken och 1700tals-klädda karoliner visade hur man gjuter kulor och gräddar pinnbröd över öppen eld.

onsdag 21 juli 2010

Jag tycker inte om blommor



Dom flesta blommor är fula, behöver skötas om och är bara till besvär. Det är min inställning till blomsterlivet. Men det var midsommar och det stod tre ledsna halvdöda pelargoner utanför Coops entré. Sagt och gjort, jag köpte en för 29.90 och tänkte att en blomma över midsommar som hänger ute på balkongen och som jag inte behöver titta på och inte är till något större besvär kan väl grannarna få titta på. Men.... den halvdöda varelsen ville något annat. Nu ser den ut så här.

fredag 16 juli 2010

I Roslagens famn.....


Bildbevis på Östersjödoppet

busshållplatsen vid Norrvikens brygga inte helt fel


på den blommande ö där vågorna vagga mot strand. Det är första raden i Roslagens egen nationalsång och jag kan bara stämma in. Min blommande ö i dag har varit Vätö. Blev hämtad av Christina och med baddräkt och badlakan i packningen följde jag med henne hem till Vätö. Vilken dag, 30 grader varmt i skuggan och skönt att komma från stan. Blev bjuden på god lunch och efter att maten trillat ner gick vi till badviken. Det var varmt i vattnet, säkert 22-23 grader och jag doppade mig!!!! Har inte hänt i svenska vatten de senaste 25 åren.

tisdag 6 juli 2010

Norrtäljes S-kvinnors valmanifest


Vi S-kvinnor i Norrtälje har naturligtvis ett valmanifest med jämställdheten i fokus. Vi accepterar inte högeralliansens kvinnofientliga skattesänkningar som hamnat i "den rike mannens" ficka.

Statistiken ljuger inte, den visar hur det blivit 130 000 fler fattiga kvinnor redan efter tre år med högerstyre. Förändringarna i sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen har i högre grad drabbat kvinnor eftersom kvinnor som grupp oftare har visstidsanställning, är deltidsarbetslösa, föräldralediga, hemma med sjuka barn, ensamstående med barn eller långtidssjukskrivna. Listan kan göras lång.

57% av skattesänkningarna har gått till männen.

fredag 2 juli 2010

Bengan Janssons trio i Societetsparken


Bengan poserade snällt framför kameran


Bengan med sina medspelare Johan och Johan


En fantastisk dragspelsvirtuos

Det pågår jazzdagar i Norrtälje. Ikväll uppträdde Bengan Jansson med trio i societetsparken. Det var en upplevelse, vilka musiker alla tre. Bengan och hans medspelare trummisen Johan och basisten Johan gav publiken full valuta. Bengan sjöng också några visor av Allan Edwall. Som avslutning blev det till publikens stora förtjusning allsång till Calle Schewens vals.