fredag 17 juni 2011

Konsthallen och Women for Life

Igår kväll gick jag till Konsthallen för att lyssna till Kerstin Ericssons och John van den Tempels rapport och titta på bilderna från deras besök i Ramallah i februari i år. Dom åkte dit som representanter i projektet Women for Life, ett projekt som stöds av SIDA och Olof Palmes internationella Center.
Ja, vad ska man säga om Israels ockupation som tvingat Palestinierna att försöka leva i dessa överfulla bosättningar. Det är inte människovärdigt, det är förskräckligt. Av det mest otäcka var att se den mur som Israel nu försöker stänga ute folket med.  Att Israel som räknar sig som en modern stat kan sänka sig så lågt och behandla oskyldiga människor på detta sätt.
Det finns ett litet hopp nu när i princip hela världens människorättsorganisationer har fått upp ögonen hur det ser ut i verkligheten.
Täby ak och Norrtälje ak ingår nu i samarbetet med solidaritetsprojektet Women for Life, för kvinnor i Palestina. Naturligtvis är det kvinnorna som är de mest utsatta men också de starkaste krafterna som förmår och kan förändra situationen.
"WlF:s vision är att kvinnorna i Salfitprovinsen kan leva i ett demokratiskt samhälle som är fritt från våld. Ett samhälle baserat på mänskliga rättigheter, social rättvisa, jämställdhet och delaktighet."

Inga kommentarer: