måndag 7 maj 2007

Nyhetsvärde

Idag den 7 maj köpte jag Aftonbladet. För att få köpa korsordsbilagan måste man köpa tidningen också. Kom hem och satte mig med en kopp kaffe för att läsa "nyhetsflödet".
Undrar vart nyhetsvärdet har tagit vägen. Ledaren, ja Helle Kleins inlägg om kulturen var bra men den om franska valet var förutsägbar. Kultursidan ok, heder till Petter Lindgrens krönika om Richard Scarrys värld. Nästa sida, en ung flicka som tagit sitt liv. En sida om franska valet. Men sen kommer sidan 10 och 11 och då slås det upp med bilder och stor rubrik: Kungen har fått parkeringsböter!!!!! Stackarn, då måste han kanske få höjt apanage. Det finns säkert pengar hos regeringen till det också. Nyhetsvärde?
Dubai i lågor, ett lyxhotell på lyxparadiset har brunnit. Nyhetsvärde?
Sen två sidor om 7 steg till platt mage!! Så fortsätter det i hela tidningen, Prins William har dumpat Kate, helsida om 18000 nakna på ett torg i Mexico City medan nyheten om en tornado som utplånat en hel skola fick plats på ca 3x5 cm.
Tack och lov skrev Ronnie Sandahl en krönika på sista sidan som handlar om de korkade idioterna till våldtäktsmän som inte förstod att 19-åriga tjejen sa nej utan förnedrade henne på grövsta sätt. Det blev friande dom i rätten.

Inga kommentarer: