tisdag 20 november 2007

Skärpning USA och Australien


Foto: Bertil Ericson/Scanpix
Carl Cederskiöld, en moderat som gillar socialdemokratisk miljöpolitik.

För att återanknyta till förra blogginlägget. Idag på SvD går det att läsa följande:
"Endast fyra EU-länder - Sverige, Storbritannien, Tyskland och Frankrike - ser nu ut att kunna klara målet att minska sina utsläpp enligt Kyotoavtalet.
Andra EU-länder, som Portugal, Irland, Österrike, Italien och Spanien, ligger i dagsläget långt över de uppsatta målen i avtalet som går ut på att minska utsläppen med fem procent fram till 2012, jämfört med 1990 års siffror.
USA har samtidigt ökat sina utsläpp med 16,3 procent och Australien med hela 25,6 procent, enligt de nya siffrorna som presenterades av sekretariatet för FN:s klimatkonvention (UNFCC), på tisdagen."

Sverige ser ut att klara miljömålen.
Åtskilliga är de debattartiklar där socialdemokratiska företrädare har påtalat vikten av att påskynda miljömålen, t ex med ekonomiska påtryckningar. Det verkar ha haft en positiv inverkan på regeringens förhandlingsman om Stockholms infrastruktur.


Carl Cederskiöld skriver på Brännpunkt att: "Jag delar därför den syn som förs fram i s-representanternas artikel. Investeringsprogrammet måste åtföljas av ett antal åtgärder på såväl nationell som regional nivå för att vi skall nå de nationella och regionala miljömål som satts upp och ständigt utvecklas."

Inga kommentarer: