onsdag 28 september 2011

Tiohundradebatt

Britt Storm är stolt över Socialdemokraternas affisch som till slut tvingade borgarna
att erkänna privatiseringsplanerna

Håkan Jonsson (S) till vänster och Hans Andersson (Fp) till höger i livlig debatt
I mitten sitter moderatorn som jag har glömt namnet på

Ikväll utmanade Håkan Jonsson (S) Folkpartiets Hans Andersson i en debatt om vårdbolaget Tiohundras framtid. Håkan inledde med att berätta hur Tiohundra AB bildades som ett kommunalt vårdbolag för att rädda sjukhuset som år 2003 var nedläggningshotat. Projektet har fungerat utomordentligt bra, från att ha varit bland de sämsta i länet med hemtjänst har vi blivit en av de bästa i Stockholms län. Men tiderna förändras och nu med en borgerlig majoritet i landstinget och ett egenMäktigt kommunalråd då ska marknaden ta över. Delar av hemtjänsten är sedan 1 mars i år privatiserade, men redan nu hörs klagomål både från personal och kunder. Personalen säger upp sig pga att det är omöjligt att arbeta hos t ex Attendo Care som  bara ser vinstintressen i uppdraget.
Debatten var bra men kravet från Håkan Jonsson att få svar på frågorna ang utförsäljningen av geriatriken och den dagliga verksamheten mm blev mycket svävande svar från Hans Andersson som försökte komma undan med att "skämta" till det. Det var när befolkningen i Norrtälje kommun kom på tal och han sa att det bor mycket bönder i kommunen och att han själv var bonde och att i kväll söker bönder fruar i TV. Smaklöst tycker jag. Tragiskt nog avslutade Hans Andersson att bara "över hans döda kropp" skulle utförsäljning av sjukhuset ske. Folkpartister har jag aldrig haft mycket till över för, men när väl privatiseringen är ett faktum och Folkpartiet säger ett unisont ja. Då tycker jag nog i alla fall att Hans Andersson ska leva vidare.
För Socialdemokraterna är linjen tydlig och klar. Tiohundraprojektet ska permanentas och kommuninvånarna ska ha en vårdkedja med den patientsäkerhet som finns idag.

Inga kommentarer: