onsdag 19 september 2007

En marionett i regeringen


Art by Fritz Kredel
Sagans Pinnocchio fick lång näsa varje gång han ljög.

I valrörelsen lovade Göran Hägglund (kd) sina väljare, sänkt bensinskatt, slopad fastighetsskatt och säkert mycket mer som han inte har kunnat förverkliga. Det senaste är nu avgiften som ersätter fastighetsskatten. 4.500 kronor har blivit 6000 kronor.
Dagens PS skriver följande:
"Den borgerliga regeringsalliansen bryter vallöftet: Fastighetsskatten ersätts med en avgift på 6.000 kronor - inte 4.500 kronor som utlovat. Det erfar Svenska Dagbladet.
Därmed tvingas kristdemokraterna backa från sin ståndpunkt och löper nu risk att drabbas av en svekdebatt, konstaterar SvD eftersom partiet gick till val på att avgiften skulle bli högst 2.800 kronor - nu blir den det dubbla.En regeringskälla säger till tidningen att det nya beskedet är"ett dråpslag" för kristdemokraterna."

Regeringens "Pinnocchio" har lidit flera nederlag, homoäktenskapen, abortlagen, många av kd:s hjärtefrågor har fått stryka på foten. Hur lång näsa Göran Hägglund kommer att få innan han inser att han inte kommer att ha sina väljares stöd länge till. Det återstår att se.

Inga kommentarer: