torsdag 11 augusti 2011

En rolig och en tråkig historia

Jag tar den tråkiga först. Det Moderata kommunalrådet Kjell Jansson har drabbats av privatiseringshysteri i kommunen. Nu är det Tiohundra AB som är illa ute. Tiohundra AB är ett kommunalt vårdbolag som fungerar mycket bra med en sammanhängande vårdkedja och samarbete med Landstinget som äger sjukhuset. Från barnmorskan till geriatriken. Moderata alliansen har redan sålt ut delar av hemtjänsten och är i full fart med att sälja ut vårdcentraler och äldreboenden i kommunen. Det är tydligt att driftform går före kvalitet i det borgerligt styrda Norrtälje och Stockholms läns landsting.
Ikväll hade vi i våran S-förening ett möte hur vi ska bemöta privatiseringsvågen och behålla Tiohundratanken med sammanhängande vårdkedjor och ökad patientsäkerhet. Förslagen är många och Kjell Jansson lär möta ett hårt motstånd från oss Socialdemokrater.


Från vänster: Fredrik från SSU, Lars Sjöblom, Kristian Krassman och Ahmed Kozaragic

Britt Storm, Janne Sjöblom och Lars Sundberg
 
Sen till den roliga historien. I går kväll på H´allsången berättade en av allsångsledarna en rolig historia:
"Kjell Jansson (M) hade blivit kidnappad och kidnapparna ringde kommunen och hotade i telefon, - ge oss 10 miljoner annars skickar vi hem honom".
 

1 kommentar:

Ewa sa...

Men vad kommer han gora nar inget mer gar att salja och allt som ar salt inte erbjuder en fungerande och kvalitativ verksamhet? Da far kommunen riktiga problem. Vilka kortsiktiga losningar! Och vad typiskt hoger att gora sig av med valfardssamhallet till lagst bjudande.