onsdag 5 oktober 2011

Initiativ av Kvinnoklubben

Kerstin och Monika framför Roslagsmuseet


S-kvinnor i Norrtälje har tagit initiativet till en utställning som skall handla om kvinnornas situation i Roslagen "förr i tiden". I morse var vi tre från kvinnoklubben som träffade kvinnorna i Roslagsmuseets personal och berättade om våra planer. Både vi och vår idé togs väl emot. Tanken är att historien och en utställning så småningom skall bygga på Erik Erikssons böcker Kärlek och Krig. Emeli på museet ska börja med att läsa Det brinnande kriget som är första delen och handlar om:
"Året är 1799 och Johanna Nygren är 13 år gammal när hennes älskade far, fiskaren Nils Nygren, under en postrodd till Åland överraskas av storm och blir borta. Familjen blir ännu fattigare, men den sörjande flickan får arbete som piga i Grisslehamns posthus. Här möter hon Kristoffer, en ung sergeant med tjänstgöring inom den moderna optiska telegrafen. Mannen som ska bli hennes livs stora kärlek."
Material till utställningen fattas inte och författaren själv, Erik Eriksson, har lovat att komma och berätta om sin forskning om historien.
En studiecirkel diskuterades också, det låter spännande. Är övertygad om att alla som deltar har något att bidra med.

1 kommentar:

Ewa sa...

Vilken underbar forening ni ar! Sa roligt att ni ar sa drivande. Intressant sa det forslar. Hoppas att jag kan fa se utstallningen nar jag kommer till Sverige.