torsdag 10 januari 2008

Sjukvård till alla?


Detta lilla nyfödda flickebarn har inga som helst rättigheter i Sverige.
Foto: Aftonbladet

Det kan man fråga sig.
Läste idag i aftonbladet att Haga-mannen har varit och besudlat min arbetsplats, Norrtälje sjukhus. Han fick permission från Norrtäljeanstalten för att besöka ortopedavdelningen. Detta äckliga sjuka svin får ta del av det svenska välfärdssamhället, både i fängelset naturligtvis och den svenska sjukvården.

Det finns i Sverige idag sk "papperslösa" flyktingar. Dom lever gömda på grund av att dom har fått avslag på sitt asylärende. Dom får ingen sjukvård, dom har inga som helst rättigheter i välfärds-Sverige. Läs Luciano Astudillos (s) artikel.

Det är motbjudande att läsa Tobias Billströms (m) argument mot att ge dessa stackars människor en human sjukvård, han menar att de illegala flyktingarna blir fler om Sverige ger vård till papperslösa. Så resonerar moderaterna, ja till vård för våldtäktsmän, mördare, rövare och banditer, bara dom är svenska medborgare, dom blir också fler och fler. Men nej till vård till de stackars flyktingarna som inte får uppehållstillstånd utan ska skickas tillbaka till ett helvete.

Inga kommentarer: