tisdag 13 december 2011

Säsongsavslutning

I dag var det säsongsavslutning på italienska kursen. Lite trist, sista januari börjar nästa termin som blir den absolut sista. Då har vi ändå fått en termin extra. Kanske för att vi är för korkade eller kanske för att Mihai tycker att vi är den bästa grupp han har haft.
Kerstin hade bakat lussekatter, Solveig hade med sig glögg och det blev fika innan  Mihai startade filmen han hade med sig. Don Camillo, Monsignore ma non troppo.
Handlingen är den att Don Camillo, som nu har utnämnts till Monsignore och kommunistledaren Peppone, som nu har blivit senator, möts igen efter tre år. Dom är både vänner och fiender och den här gången vill kommunistpartiet bygga ett hus för fattiga människor. Problemet är att det står ett litet kapell med en madonnabild på platsen och tomten där huset ska byggas. Efter många turer och madonnans blick byggs det ett bostadshus med inbyggd madonnabild. Det händer mer i filmen, Peppones son ska gifta sig och den blivande bruden och parets mödrar vill ha kyrkvigsel medan Peppone absolut vägrar och kräver en borgerlig vigsel. Vad händer? Jo, naturligtvis vigs det lyckliga paret (som snart blir tre) av Monsignore don Camillo.
Filmen var inte textad och självklart hann jag inte uppfatta allt som sas, men det mesta. Och.....
Jag älskar don Camillo,

1 kommentar:

Ewa sa...

Fast det maste ju vara mojligt att nagonstans fortsatta att studera italienska. Konstigt att de inte har kurser for alla nivaer. Aven om ni ar fantastiskt duktiga ar ni ju inte helt flytande annu. Kanske nagot annat studieforbund har avancerade kurser. Kolla upp det! Annars far du boka in Hanna eller Sara som privatlarare :-)