tisdag 8 april 2008

Nätverksträff med kvinnoklubben (med manligt inslag)




I kväll hade kvinnoklubben nätverk(s)träff. Vi hade bjudit in Nalin Pekgul som kom och pratade om kvinnors situation i världen. Det gjorde hon med den äran. Tack Nalin, du är fenomenalt duktig. Här sitter vi kvinnor i Sverige och ondgör oss om den ojämställda situation vi har. Tänk om vi för en stund skulle titta ut genom fönstret och inte bara titta oss i spegeln.

Kvinnornas situation i Iran, där det i alla fall går sakta men säkert framåt. I Irak, där kvinnornas situation har blivit än värre efter Saddams fall. Inte är Bush (usch) intresserad av hur utvecklingen blivit för kvinnorna. Afghanistan, lika illa där.

Det finns många länder i världen där kvinnorna inte ens kan stava till ordet jämställdhet, om dom över huvud taget kan läsa och skriva. Länder där kvinnorna inte får gå i skolan, inte åka buss tillsammans med männen. Blir våldtagna och mördade. Länder där hedersrelaterade mord fortfarande är tillåtet.

Under tiden Nalin berättade om hemskheterna som händer kvinnorna i dessa länder öppnades dörren och in kom...... en MAN!!! Det är säkert, en karl som hade ringt Hanna och ville bli medlem i partiet men hon hade sagt att hon skulle till ett möte och skulle kontakta honom senare. Helt ärligt tror jag att han ville se lite kvinnlig fägring. Och det fick han. Vi var ungefär 14 vackra damer runt bordet.

Inga kommentarer: