lördag 5 april 2008

S-kvinnors årskonferens i Hallonbergen




Katarina Jansson och jag åkte som kvinnoklubbens representanter i Norrtälje till Hallonbergen och deltog i s-kvinnornas årskonferens. Katarina är nu invald i distriktsstyrelsen. Jättebra. Nu har vi Norrtäljekvinnor fått en bra representant bland länets s-kvinnor. Som ny ordförande valdes Liselott Vahermägi från Nynäshamn. Ett bra val. Jag har jobbat tillsammans med Liselott i två år och vet vad hon är kapabel till, hon kommer att leda "lenets" s-kvinnor med den äran.

Dagens gäster var Mariam Sherifay som pratade om utsatta kvinnors situation, Hillevi Larsson som pratade om s-kvinnors rådslag om arbete, Helene Hellmark Knutsson, KSO i Sumpan, som berättade om turbulensen i kommunen efter valet 2006, t.ex när moderater blev socialdemokrater. Inger Ros från landstinget som pratade om Vårdval Stockholm och hon pratade också om genusperspektivet inom forskningen. Mycket intressant.

Vi avslutade mötet traditionsenligt med Internationalen.
Det var en bra dag i Hallonbergen, god mat och trevligt sällskap.
En uppmaning till kvinnor som klagar på orättvisorna i samhället, organisera er! Det är det bästa sättet att påverka politiken och framför allt att krossa högern.

Inga kommentarer: